Túra a Naprendszerben / terepkerékpározás

Túra a Naprendszerben / terepkerékpározás
A projekt keretén belül lehetőség nyílik a Naprendszerben lévő hatalmas távolságok érzékeltetésére, valamint a túra útvonalába eső települések látványosságának megismertetése. Az útvonal a Gödöllői-dombság délnyugati részének csodálatos tájain keresztül halad, lehetőség szerint kerülve a közlekedési útvonalakat. A Naprendszer középpontjául a Sülysápon megépülő bemutató csillagvizsgáló 4 méter átmérőjű kupolája szolgál, amely a valóságban 1400000 kilométer átmérőjű Napot képviseli.
A bolygók méretarányos nagyságában és távolságában kerülnek kihelyezésére a Leader közösség településeire A bolygók milliós méretcsökkentés esetében a legtávolabbi égitest 14 centiméter átmérőjű Neptunusz 12.8 kilométerre kerül a központtól, amely Monoron található.

Tovább az Egyesület honlapjára >> , Terepkerékpározás a Gödöllői-dombságban >> , 
Túratérkép >>

Pincefalunk új látnivalóval bővült, a Túra a Naprendszerben projekt túraútvonala áthalad a Strázsahegyen. A Neptunusz táblája a Cimbora Borház udvarán került felállításra. A képzeletbeli űrutazás keretében érkeznek a túrázók hozzánk és reméljük, hogy a táblanézés mellett jut idejük egy-egy pince meglátogatására is, hogy egy fröccs és néhány falat étel elfogyasztásával újult erővel folytassák kalandozásukat.
« vissza