Hírek

2012.05.04

Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál 2012

Főzőverseny két helyszínen is

Mivel idén a Monor Környéki Strázsa Borrend energiáit a két héttel később megrendezésre kerülő Borvidékek hétvégéje nevű rendezvény megszervezése köti le, ezért a Monori Lokálpatiróták egylete vállalta a feladatot, hogy a Téglagyári pincéknél és a Bacchus téren megrendezi a Kavaró sütő-főző fesztivált. A fesztivál azonban idén átnyúlik a pincefalu másik részére, az Orbán-szobor környékére is, ahol a szervezés feladatait a Monori Gazdakör és a Monori Borút Egyesület vállalta magára. 

Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál 2012

2012.04.23

Megújult egy pince és egy kétvödrös kút

Néhány hete ahogy a Mendei útról bekanyarodtunk az Irsai Olivér sorra feltűnt, hogy a sor elején lévő egyik pince gazdát cserélt.Szinte napok alatt szembetűnő változások indultak meg az épületen és környékén.

Megújult egy pince és egy kétvödrös kút

2012.04.17

Egyházi és Világi Borok Versenye 2012

2012-ben Veresegyház Város közreműködésével hetedik alkalommal rendezi meg Gödöllő Környéke Régionális Turisztikai Egyesület az Egyházi és Világi Borok Versenyét.

Egyházi és Világi Borok Versenye 2012

2012.04.16

Építés és rongálás a pincefaluban

Örömmel tesszük közzé, hogy a Szent Orbán és a Bacchus tereken lévő térképtáblák térképei néhány héttel ezelőtt lecserélésre kerültek. A térképek, köszönhetően Horváth János térképész munkájának és támogató segítségének  (Cybermap Bt. Monor, tel: +3630 4976038 ), megújultak és újabb tartalommal bővültek.

Építés és rongálás a pincefaluban

2012.04.05

Ismét tavaszi nagytakarítás a pincefaluban

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2012. május 05-én (szombaton) a Monori Borút Egyesület ismét megszervezi strázsahegyi takarító akcióját.
A Kövál Zrt. e napon a rendezvény keretében az aktivisták által összegyűjtött hulladékot térítésmentesen átveszi, a felajánlást és a segítséget előre is köszönjük.

Ismét tavaszi nagytakarítás a pincefaluban

2012.02.28

Pincefalvak Szövetségének közgyűlése

A Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége 2012. február 17-i közgyűlést tartott, a Vidékfejlesztési Minisztérium VKSZI által biztosított budafoki helyszínén. Az alapító tagokon kívül már a solti pincefaluból is részt vettek a közgyűlésen.

Bővebben >>

2012.02.28

Monori Borút Egyesület az Utazás 2012 kiállításon

Borrendünk és a Monori Borút Egyesület az EMVA LEADER program keretében támogatást nyert a Monori Pincefalu fejlesztésére. Ezen program megvalósítása kapcsán mutatkozik be a mindkét egyesület az Utazás 2012 kiállításon. A Monori Borút Egyesület a Legyen Neked is Pincéd projekt megvalósítása, borrendünk pedig a Borvidékek Hétvégéje rendezvény beharangozása kapcsán mutatkozik be. Vendégeinket a projekthez és a rendezvényhez kapcsolódó prospektusokkal és természetesen zamatos monori borokkal várjuk március 1-4. között a Nemzetközi Vásárközpont A pavilon 112/D standján.

Monori Borút Egyesület az Utazás 2012 kiállításon