Hírek

2012.05.05

Takarítás a tiszta pincefaluért

Újra együtt a megszokott csapat. Kezdhetnénk így is összefoglalónkat, hiszen május 5-én a Szent Orbán téren immár negyedik alkalommal gyűltünk össze, hogy a Strázsahegyet megtisztítsuk az egy év alatt több „szorgos kéz” által felhalmozott és eldobált szeméttől. Kezdeményezésünket — jó szokását most is megtartva — a Kövál Zrt. karolta fel azzal, hogy térítésmentesen vette át a rendezvény keretében összegyűjtött hulladékokat.

Takarítás a tiszta pincefaluért

2012.05.04

Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál 2012

Főzőverseny két helyszínen is

Mivel idén a Monor Környéki Strázsa Borrend energiáit a két héttel később megrendezésre kerülő Borvidékek hétvégéje nevű rendezvény megszervezése köti le, ezért a Monori Lokálpatiróták egylete vállalta a feladatot, hogy a Téglagyári pincéknél és a Bacchus téren megrendezi a Kavaró sütő-főző fesztivált. A fesztivál azonban idén átnyúlik a pincefalu másik részére, az Orbán-szobor környékére is, ahol a szervezés feladatait a Monori Gazdakör és a Monori Borút Egyesület vállalta magára. 

Strázsahegyi Kavaró Sütő-Főző Fesztivál 2012

2012.04.23

Megújult egy pince és egy kétvödrös kút

Néhány hete ahogy a Mendei útról bekanyarodtunk az Irsai Olivér sorra feltűnt, hogy a sor elején lévő egyik pince gazdát cserélt.Szinte napok alatt szembetűnő változások indultak meg az épületen és környékén.

Megújult egy pince és egy kétvödrös kút

2012.04.17

Egyházi és Világi Borok Versenye 2012

2012-ben Veresegyház Város közreműködésével hetedik alkalommal rendezi meg Gödöllő Környéke Régionális Turisztikai Egyesület az Egyházi és Világi Borok Versenyét.

Egyházi és Világi Borok Versenye 2012

2012.04.16

Építés és rongálás a pincefaluban

Örömmel tesszük közzé, hogy a Szent Orbán és a Bacchus tereken lévő térképtáblák térképei néhány héttel ezelőtt lecserélésre kerültek. A térképek, köszönhetően Horváth János térképész munkájának és támogató segítségének  (Cybermap Bt. Monor, tel: +3630 4976038 ), megújultak és újabb tartalommal bővültek.

Építés és rongálás a pincefaluban